U trendu

Pupovac demantovao Penavu i poručio da gradonačelnik laže

ZAGREB – Predsednik SDS S-a Milorad Pupovac komentarisao je danas tvrdnje gradonačelnika Vukovara Ivana Penave, da veruje da će biti manipulacija s podacima na predstojećem popisu i da postoji dogovor između HDZ-a i SDS S-a, i istakao da je sve to laž, kao što je laž da je traženo da pripadnici manjina popisuju manjine.

„To je laž, laž svojstvena toj vrsti političara koji obmanjuju narod“, rekao je Pupovac u izjavi za zagrebačku N1 tv.

Pupovac je negirao postojanje bilo kakvog dogovora između HDZ-a i SDS S-a, koji su koalicioni partneri u vladi, u vezi sa predstojećim popisom.

Jedino što očekuju, ističe, jeste da popis prođe u skladu sa zakonom, u toleranciji, slobodi iznjašnjavanja svakog građanina i da dobijemo što je moguće objektivnije podatke.

Istakao je da Penava kao vukovarski gradonačelnik “proizvodi nestabilnost već deset godina”.

“Koristi pitanje ćirilice i pitanje prisustva Srba za produbljivanje međuetničkih odnosa u Vukovaru u najlošijem smislu te reči do toga da je juče pretučen jedan mladić od grupe nepoznatnih navodno, a poznatih”, rekao je Pupovac, koji je i predsednik SDS S-a.

Pupovac je demantovao i izjavu Penave da popisivači koji su pripadnici manjina popisuju samo pripadnike manjina i istakao da je Penava predsednik popisne komisije za Vukovar i područje oko Vukovara.

“On je kao gradonačelnik u situaciji da prati i nadzire kako se stvar odvija, a istovremeno nastupa kao predsednik građanske inicijative koja je zabrinuta kako će popis teći”, rekao je Pupovaci dodao da je je za Penavu popis pravi bauk.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.