U trendu

Pupovac iznenađen što je istragom obuhvaćen i Milošević

ZAGREB – Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S), koja je partner u HDZ-ovoj parlamentarnoj većini, Milorad Pupovac, iznenađen je što je policijskom istragom obuhvaćen niz državnih zvaničnika, među kojima i njegov stranački kolega Boris Milošević, a poručio je da institucije treba da istraže svačiju odgovornost.

Pupovac kaže da je neslužbene informacije o pokretanju istrage, u koju je uključen i potpredsednik Vlade iz redova SDS S-a Boris Milošević, saznao iz medija, što ga je „vrlo iznenadilo“.

„DORH i USKOK kao pravosudne institucije obavljaju svoj deo posla u skladu sa svojim nadležnostima i nadam se da će se uskoro znati o čemu se tu zapravo radi i ko je u kakvom statusu i ko ima kakvu odgovornost u pravom smislu te reči, a ko nema“, izjavio je Pupovac za Hinu.

SDS S, kao koalicioni partner, ima svoj deo političke odgovornosti, koju će nositi u ovom trenutku kao i pre, poručio je Pupovac.

Mediji su, uz vest o hapšenju ministra građevinarstva Darka Horvata, objavili i Miloševicevo ime, uz imena još pet državnih zvaničnika koji su pod istragom.

Prema nezvaničnim informacijama, sporna je dodela novca iz programa razvoja preduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar