U trendu

Pupovac: SDS S za jednake Srbe u HR i jednaku HR u Evropi

ZAGREB – Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) i nosilac stranačke liste na izborima za Evropski parlament, Milorad Pupovac, poručio je večeras da se ta stranka zalaže za „jednake Srbe u Hrvatskoj i jednaku Hrvatsku u Evropi“.

Pupovac je na predizbornom skupu SDS S-a u Zagrebu rekao da veruje da će ovim izborima napravitii korak više da bi se došlo do onoga što smatraju idealnim – jednakim Srbima u Hrvatskoj, prenosi Index.

Prema njegovim rečima, treba da bude prekinuto 30 godina nesporazuma u odnosima Evrope i Srba, ističući da to vreme „ni Evropi ni Srbima nije donelo ništa dobro“.

„Evropa je neretko grešila prema Srbima, a Srbi su često grešili prema drugima i prema sebi“, rekao je Pupovac i dodao da predstavljaju „mali deo srpskog naroda koji je ostao da živi u Hrvatskoj“.

„Imate jedinstvenu priliku da budete prvi deo srpskog naroda koji će prekinuti taj nesporazum između njega (srpskog naroda) i Evrope. Ovoj zemlji su potrebne promene“, rekao je Pupovac.

Pupovac je rekao i da je „jugoslovenski antifašizam“ bio „istinska revolucija otpora prema tadašnjem snažnom evropskom fašizmu koji i danas preti Evropi i malim narodima“.

Govoreći o uništavanju plakata SDS S-a i govore mržnje na njima, rekao je da su izašli na ove izbore nasuprot onima koji im danas šalju takve poruke, misleći da će se uplašiti i sakriti u „mišju rupu“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar