U trendu

Pupovac se danas obraća novinarima

ZAGREB – Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S), Milorad Pupovac, obratiće se danas novinarima, nakon niza osuda i pritisaka zbog toga što je otvoreno govorio o položaju Srba u Hrvatskoj.

Pupovac je, nakon brutalnog napada na Srbe u lokalnom kaficu u Uzdolju, kod Knin rekao da hrvatska država klizi ka ustaškoj NDH, da postaje faktor nestabilnosti u regionu i da je za to odgovorna aktuelna vlast, koju, inače, njegova stranka podržava.

Na tu Pupovčevu izjavu reagovao je državni vrh, udruženja veterana i desničarske stranke, kao i pojedinci, zahtevajući da Pupovac povuče tu izjavu, izvinise ili napusti koaliciju, pa čak je bilo predloga da se SDS S zabrani, a protiv njenog lidera povede postupak.

Očekuje se da će Pupovac danas saopštiti da li će SDS S nastaviti da podržava aktuelnu vladu premijera Andreja Plenkovića ili će je napustiti.

Plenković juče nije želeo da govori o tome šta je Pupovac naumio, a gostujući u emisiji „A sada Vlada“ na HRT-u, je rekao da je vladajuća koalicija stabilna.

On je rekao da je u komunikaciji sa Pupovcem, ali da ne zna šta je to što će Pupovac danas saopštiti novinarima.

“ Ponavljam da je netačna teza da je savremena Hrvatska uporediva s NDH, da smo faktor nestabilnosti u regionu te teza da vlada podstiče klimu nesnošljivosti”, rekao je, između ostalog, Plenković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.