Pupovčev SDS S odgovorio vandalima

ZAGREB – Samostalna demokratska srpska stranka u Hrvatskoj odgovorila je vandalima koji danima uništavaju njihove predizborne plakate.

“Hvala vam što ste uništavali plakate. Bili ste deo naše kampanje!”, poručio je SDS S na bilbordima porukom ispisanom mešavinom ćiriličnog I latiničnog pisma.

Nakon serije plakata na kojima su predstavljeni kandidati sa SDS S-ove liste, ta stranka je krenula u završnu fazu predizborne kampanje za evropske izbore.

Ovog puta je reč o bilboardima na kojima SDS S na ćiriličnom i latiničnom pismu zahvaljuje svima koji su uništili njihove plakate i tako ponudili odgovor na jedan od predizbornih slogana – ‘Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj’, na kojem je reč Srbin, takođe, na ćirličnom pismu.

Vandali su na plakatima SDS S ostavili „tragove“ u gotovo svim hrvatskim gradovima.
Počelo je sa Siskom gde su iskidani, dok su u Splitu – kao i u drugim gradovima – nikad pronađeni počinitelji na njima ispisivali ‘Srbe na vrbe’, ‘Palite traktore’, ‘Za dom spremni’, ‘Orjunaši’,i ‘NDH’.

„Najgnusnije poruke – ‘Zakolji srpsku decu’ i ‘Ubi Srbina’ – u utorak su osvanule na plakatu u Ulici grada Vukovara Zagrebu“, preneo je hrvatski portal nedeljnika Novosti.

Poruke mržnje osudile su brojne osobe iz javnog života, a Miloradu Pupovcu i njegovoj listi javnu podršku pružio je Miroslav Ćiro Blažević, bivši fudbalski trener Hrvatske.
„Nekad su meni svi vikali – Ćiro pederu! A sad čujem da to vičete Pupovcu. Meni ste vikali zato što me volite … a ne znam zašto to njemu vičete. Ali zato znam da ću ga ja podržati“, poručio je Ćiro Blažević u video poruci, kojom je pružio podršku Pupovcu i SDS S na predstojećim evropskim izborima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.