U trendu

Pušilin: Odluku o pristupanju DNR Rusiji mora doneti narod

MOSKVA – Odluka o mogućem pristupanju samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Rusiji mora da bude doneta na osnovu volje naroda, izjavio je danas predsednik DNR-a Denis Pušilin u intervjuu za TAS S na marginama Sankt Peterburškog međunarodnog ekonomskog foruma (SPIEF).

DNR bi želela da zadrži status republike i sopstvenu himnu i zastavu u slučaju njenog hipotetičkog pridruživanja Rusiji, naveo je Pušilin i dodao da DNR neće odlagati pristupanje Rusiji, te da su stanovnici Donbasa svoj izbor napravili još 2014. godine, a on se nije promenio, prenosi TAS S.

Pušilin je dodao da će se međufaze suđenja zarobljenim ukrajinskim vojnicima održati u DNR i da „Ukrajina ne pokazuje interesovanje za svoje građane osuđene u republikama Donbasa“, navodi ruska agencija.

On je naglasio da će se ratni zločinci u DNR suočiti sa smrtnom kaznom i da nema preduslova za pomilovanje plaćenika iz Velike Britanije i Maroka, osuđenih u Donbasu, te da cela Ukrajina treba da bude oslobođena, uključujući njene zapadne regione i Kijev, koji je nazvao ruskim gradom, „kako se ta odgovornost ne bi prepustila sledećoj generaciji“, prenosi TAS S.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar