U trendu

Puškov: Nema ni dijaloga ni „obuzdavanja“ Rusije

MOSKVA – Ruski senator Aleksej Puškov izjavio je danas da generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg nastavlja da insistira na formuli „obuzdavanje i dijalog“ u odnosima s Rusijom, kao da ne primećuje da ona ne funkcioniše.

„Dijaloga odavno nema i tu generalni sekretar NATO-a nema čime da se pohvali: alijansa ga je upropastila“, napisao je Puškov na Telegramu.

Puškov takođe ocenjuje da nema ni „obuzdavanja“ i dodaje da NATO „nije obuzdao“ Rusiju ni u Siriji, ni kada je reč o Belorusiji i Donbasu.

Istakao je da NATO nema jasnu politiku prema Rusiji, osim politike neprijateljstva i ocenio da bi trebalo, nakon što je to učinio francuski predsednik Emanuel Makron, konstatovati „moždanu smrt“ NATO-a.

Stoltenberg je prethodno izjavio da se NATO, kada je reč o Rusiji, pridržava principa „obuzdavanja i dijaloga“ i upozorio Rusiju i Belorusiju da ne prete članicama Alijanse.

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je 2019. godine da je NATO u stanju „moždane smrti“, obrazlažući tu ocenu odsustvom koordinacije između SAD i njihovih partnera.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.