U trendu

Putin: Doveli su nas u situaciju da moramo da kazemo: Stanite!

MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin ponovio je danas, govoreći o pitanjima bezbednosti, da je Rusija doterana do takve linije da nema kuda dalje.

„Već sam govorio o ‘crvenim linijama’ koje, smatramo, ne smeju biti pređene. Stvar je u tome da nemamo kuda“, rekao je Putin i govoreći o odnosima Rusije i NATO istakao je da je Rusija dovedena u takvu situaciju da mora da kaže: „Stanite“!

Ruski lider je za TV Rusija 1, prenosi RIA Novosti, kazao da Moskva želi da javnost Ruske Federacije, Ukrajine, Evrope i Sjedinjenih Država razume ideju o sistemu bezbednosnih garancija za Rusiju.

Najnovija kriza u odnosima Rusije i Zapada kulminirala je zbog situacije u Ukrajini. Zapad tvrdi da Rusija priprema napad na Ukrajinu, a Moskva to odbacuje i ističe da bi ulazak te zemlje u NATO ugrozio njenu bezbednost.

Rusija je 17. decembra objavila nacrte sporazuma sa SAD i NATO-om, koji uključuju neširenje Alijanse dalje na istok, uključujući i bivše republike S S SR, kao i nerazmeštanje raketa srednjeg i dugog dometa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.