U trendu

Putin i Benet u Sočiju o rusko-izraelskim odnosima

SOČI – Ruski predsednik Vladimir Putin nada se da će vlada novog izraelskog premijera Naftali Beneta, sa kojim danas razgovara u Sočiji, sačuvati doslednost u odnosima sa Rusijom.

„Imamo mnogo pitanja o kojima možemo i treba da razgovaramo. Uprkos unutrašnjim političkim bitkama koje su neizbežne za svaku zemlju, zaista se nadam da će vaša vlada i dalje voditi politiku kontinuiteta u pogledu rusko-izraelskih odnosa“, rekao je Putin otvarajući sastanak sa izraelskim premijerom, preneo je TAS S.

Putin je primetio da je Rusija imala poslovne i poverljive odnose sa bivšom vladom Izraela i dodao da se Rusija raduje što je dočekala Beneta.

Kako je ranije saopšteno, tokom sastanka, ruski predsednik i izraelski premijer planiraju da razmotre pitanja vezana za bilateralnu saradnju u različitim sferama, kao i situaciju na Bliskom istoku.

Izraelski premijer Naftali Benet je uoči početka razgovora sa Putinom rekao da je ruski lider veoma blizak i pravi prijatelj izraelskog naroda.

„Želim da vam kažem u ime naše zemlje, celog našeg naroda da vas smatramo veoma bliskim i pravim prijateljem države Izrael“, rekao je Benet obraćajući se Putinu.

Izraelski premijer je precizirao da namerava da na sastanku sa ruskim predsednikom razgovara o velikom broju pitanja.

„To se odnosi na razvoj naše ekonomske, naučne i kulturne saradnje. Imamo veliki potencijal i možemo značajno da podstaknemo našu trgovinu“, rekao je Benet.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.