U trendu

Putin i Muhamed bin Salman razgovarali o UKR, Jemenu, OPEK+

MOSKVA – Predsednik Rusije Vladimir Putin i prestolonaslednik Saudijske Arabije Muhamed bin Salman Al Saud, razgovarali su danas o Ukrajini, Jemenu i bilateralnoj saradnji i pozdravili rad u okviru grupe OPEK+.

Kremlj u saopštenju posle njihovog telefonskog razgovora, koji je tražila Saudijska Arabija, navodi da su se dvojica zvaničnika dotakla nekih hitnih pitanja bilateralne saradnje, uključujući trgovinsko-ekonomsku oblast, preneo je TAS S.

Izrazili su obostranu spremnost da u budućnosti razvijaju korisne veze između Rusije i Saudijske Arabije.

U razgovoru su pozitivno ocenili zajednički rad u okviru OPEK+, u cilju obezbeđivanja stabilnosti globalnog tržišta nafte, saopštio je Kremlj.

Saudijska novinska agencija je izvestila da je razgovor Putina sa Mohamedom bin Salmanom, njihov drugi razgovor od početka ruske invazije na Ukrajinu, preneo je AP.

Saudijska agencija je navela i da su njih dvojica razgovarali o bilateralnim odnosima i načinima njihovog unapređenja u svim oblastima.

U izveštaju je istaknuto da je prestolonaslednik izneo podršku naporima koji bi doveli do političkog rešenja krize u Ukrajini.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar