U trendu

Putin kaže da i dalje traje prijateljstvo s pravim prijateljima iz Nemačke

MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je zadržao prijateljstvo sa svim svojim prijateljima u Nemačkoj, kojih tamo, kako je danas naveo, ima mnogo i sva ta prijateljstva su opstala.

„Moji pravi nemački prijatelji su ostali sa mnom, uvek smo se smejali i šalili jedni s drugima“, otkrio je Putin, govoreći na kongresu Ruskog saveza industrijalaca i preduzetnika, a prenei je TAŠ.

Prema rečima šefa države, pošto su Rusija i Nemačka susedi, postoje međusobne šale.

„Tako recimo mi Pruse zovemo bubašvabe, koje u Nemačkoj zovu Rusi“, rekao je on i dodao da se među komšijama uvek događaju takve međusobne šale.

Putin je napomenuo da su pre događaja 2022. godine, kada su strani proizvođači automobila napustili rusko tržište, glavni partneri ruske autoindustrije bile poznate nemačke kompanije.

„Stalno su se osvrtali da vide šta ima da kaže slavna princeza tamo preko mora“, rekao je Putin, misleći na završetak satire Aleksandra Gribojedova iz 19. veka „Jao od duhovitosti“, koja glasi „Ah, moj Bože, šta će reći kneginja Marija Aleksejevna“.

On dodaje da se sve vreme bilo osvrtanja „na galamu koja je dolazila iz Vašingtona i razmišljanja kako da se smisli neki korak ka saradnji sa njima“.

„Ali, tome je konačno došao kraj i završilo se sa onim što sada imamo, pa je možda bolje da stvari budu malo definitivnije“, dodao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar