U trendu

Putin: RUS će odgovoriti u slučaju spoljnog mešanja u UKR

MOSKVA – Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je rano jutros da će u slučaju spoljnog mešanja u situaciju u Ukrajini Rusija odmah odgovoriti.

Ruski lider je u obraćanju građanima rekao da Rusija ostaje jedna od najmoćnijih nuklearnih sila na planeti, tako da nijedan potencijalni agresor ne bi trebalo da sumnja da će biti potpuno poražen, javlja TAS S.

„Što se tiče vojne sfere, savremena Rusija, čak i nakon raspada S S SR-a i gubitka značajnog dela svog nuklearnog potencijala, danas je jedna od najmoćnijih nuklearnih sila. Čak ima određene prednosti u nizu najnovije vrste naoružanja. U tom pogledu niko ne bi trebalo da ima sumnje da će direktan napad na Rusiju dovesti do poraza i strašnih posledica za potencijalnog agresora“, rekao je Putin.

Izrazio je uverenje da će ruski vojnici profesionalno i hrabro ispuniti svoju dužnost, a ukrajinske vojnike je pozvao da odmah polože oružje i odu kućama.

Putin je istakao da delovanje Ruske Federacije nije povezano sa zadiranjem u interese Ukrajine, već, kako je rekao, „sa zaštitom od onih koji su Ukrajinu uzeli za taoca“.

Dodao je da će sva odgovornost za eventualno krvoproliće biti potpuno na savesti ukrajinskog režima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.