U trendu

Putin: Rusija nije započela neprijateljstva u UKR, već pokušava da ih zaustav

MOSKVA – Rusija nije započela neprijateljstva u Ukrajini, već pokušava da ih zaustavi, s obzirom da neprijateljstva traju od 2014. godine, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa predstavnicima vazduhoplovne industrije.

„Želeo bih još jednom da kažem, mi nismo započeli nikakva neprijateljstva, mi pokušavamo da ih okončamo. Ta neprijateljstva su započeli ukrajinski nacionalisti i oni koji su ih podržavali 2014. godine, kada se dogodio puč, tako je sve počelo, posle toga su usledili događaji na Krimu i u Donbasu“, rekao je Putin, preneo je TAS S.

On je istakao da je Kijev počeo rat protiv Donbasa 2014. godine i kršeći sve dogovore i obaveze, efikasno blokirao regione Donbasa.

„Protiv njih su korišćena teška vojna vozila, protiv njih su izvedene velike vojne operacije“, kazao je predsednik Rusije.

Prema njegovim rečima, tada su započeli rat.

„On je trajao osam godina i imao je za cilj da istrebi ljude koji tamo žive i koji se osećaju krvlju vezanim za Rusiju, rusku kulturu i ruski jezik. Koliko dugo smo mogli to da trpimo“, istakao je Putin.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar