U trendu

Putin:Trilateralna grupa će se baviti ekonomskim vezama u NK

MOSKVA – Posebna trilateralna grupa kojom će predsedavati zamenici premijera Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, baviće se pitanjima vezanim za oživljavanje trgovinskih i ekonomskih veza u Nagorno-Karabahu, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

U uvodnoj reči na trilateralnim razgovorima sa azerbejdžanskim predsednikom Ilhamom Alijevom i premijerom Jermenije Nikolom Pašinjanom, Putin je primetio da zadatak deblokade ekonomskih, trgovinskih i transportnih veza u regionu i otvaranje granica zaslužuje posebnu pažnju, preneo je TAS S.
On je pozvao Alijeva i Pašinjana da na sastanku razgovaraju o novim koracima u ključnim oblastima procesa rešavanja Nagorno-Karabaha koji su navedeni u zajedničkoj izjavi od 9. novembra 2020. godine.

„Mislim na pitanja vezana za aktivnosti ruskih mirovnih snaga, razjašnjenje linija razgraničenja, rešavanje humanitarnih problema i zaštitu objekata kulturne baštine“, rekao predsednik Rusije.

Putin je izrazio nadu da će razgovori biti održani u poslovnoj atmosferi i pomoći u obezbedivanju trajnog mira, bezbednosti i progresivnog društveno-ekonomskog razvoja u regionu.
„To je ono što nas sve sigurno zanima“, naveo je ruski predsednik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.