U trendu

Putin u Sankt Petersburgu prisustvuje pomorskom spektaklu

MOSKVA – Predsednik Rusije Vladimir Putin prisustvovaće porinuću poslednje generacije velikog ribarskog broda sutra u Sankt Petersburgu, nakon što bude prisustvovao glavnoj pomorskoj paradi, saopštila je danas pres služba Kremlja.

„U prisustvu Vladimira Putina na brodogradilištu Admiralti, održaće se ceremonija porinuća broda Mehanik Sizov. To je treća od deset novih generacija velikih ribarskih brodova napravljenih u sklopu programa civilne brodogradnje, koju je pokrenula ruska služba za ribolov“, navodi se u saopštenju koje je preneo TAS S.

Mehanik Sizov je spušten u vodu u junu 2020. godine, a brodovi ovog tipa su napravljeni da hvataju ribe bakalar i haringu u Barencovom i Ohotskom moru.

Portparol Kremlja Dmitri Peskov je ranije objavio da će Putin prisustvovati glavnoj pomorskoj paradi u Sankt Petersburgu i Kronstadu na ruski Dan mornarice, 25. jula.

Ove godine će na paradi učestvovati oko 4.000 pripadnika mornarice i vojske, više od 50 brodova, čamaca i podmorica, kao i avioni i helikopteri.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar