Putinova čestitka: Teška godina je iza nas

MOSKVA – Odlazeća godina bila je teška za sve nas, teret iz prethodnih meseci kao da je trajao godinama, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin u novogodišnjoj poruci.

Stanovnici poluostrva Kamčatka su prvi u Rusiji dočekali 2021. godinu i Putin se prvo obratio njima (na Kamčatki je vremenska zona 11 sati ispred srednjoevropske).

„Dragi građani Rusije, dragi prijatelji! Ušli ste u 2021. godinu. Kada smo pre godinu dana ulazili u 2020. godinu, radovali smo se i verovali u boljitak. Niko nije mogao da predviti šta će se desiti. Iz ove perspektive, odlazeća godina je bila jako teška za sve nas. Donela nam je brigu, velike materijalne probleme i brigu. Neki su izgubili najdraže osobe, njima je bilo najteže“, poručio je Putin, prenosi TAS S.

On je dodao da je 2020. bila godina u kojoj su prevaziđene nesuglasice i sujete, pokazale se neki od najboljih ljudskih i profesionalnih kvaliteta, podigla svest koliko je važno imati iskrene, prave odnose među ljudima.

„Prošli smo kroz godinu dostojanstveno, na način koji je ujedinio ljude. To su ljudi koji poštuju tradicije svojih predaka. Te vrednosti, kao što su hrabrost, saosećanje i milost, žive i dalje u našem karakteru i delovanju“, istakao je Putin.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.