U trendu

Radnici krpili rupu na putu, otkrili tunel koji vodi do – banke (foto)

Vest o rupi u prigradskom području u Južnoj Floridi ove sedmice pretvorila se u otvorenu istragu FBI-a, nakon što su shvatili da se uopšte ne radi o rupi, nego tunelu koji je vodio do banke.

U utorak naveče, komunalni radnici u Pembroke Pinesu rutinski su proveravali dojavu o rupi na lokalnom putu. Nakon pregleda, shvatili su da rupa izgleda kao deo podzemnog prolaza koji se urušio.

Radnici su pozvali FBI, a oni su nakon inspekcije odmah počeli kopati i tako su otkrili tunel od 45 metara koji je vodio sve do bankomata izvan banke Chase. Pronašli su ulaz u tunel u obližnjem šumarku, uz neke radničke čizme, alate i produžni kabl zakačen za mali plinski generator, piše „Miami Herald“.

Kako kažu iz FBI-a, tunel je neko verovatno kopao mesecima, lopov ili grupa lopova s obzirom na to da vodi direktno do banke.

Ipak, neki detalji čine ovu priču o tunelu još čudnijom. Pre svega, jako je malen.

– Otprilike je promjera 60-90 santimetara. Trebali biste biti jako mali da uđete i bilo bi jako klaustrofobično. Nema šanse da bi iko uspeo da sedne unutra, toliko je bilo skučeno – rekao je glasnogovornik FBI-a Majkl Leverok (Michael Leverock) novinarima, prenose mediji.

– Video sam takvo nešto samo u filmovima – i čak nisam siguran ni za to, jer je tako mali – dodao je.

FBI trenutno istražuje tunel kao deo potencijalne pljačke banke, a za pomoć su se obratili i građanima, putem Twittera.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.