U trendu

Radnik hotela otpušten zbog flerta sa osobom u izolaciji

VELINGTON – Radnik hotela na Novom Zelandu koji se koristi kao objekat za karantin otpušten je zbog “neprimerenog ponašanja” sa osobom koja je trebalo da bude u izolaciji.

Kako su saopštili zvaničnici, par je razmenjivao poruke napisane na zaštitnim maskama, nakon što su zajedno proveli 20 minuta u sobi.

Ministar za odgovor na kovid-19 Kris Hipkins je taj čin opisao kao “neprihvatljiv”, prenosi BBC.

Putnici koji ulaze na Novi Zeland moraju da provedu najmanje 14 dana u izolaciji.

Zemlja je, inače, pobrala pohvale svetskih lidera zbog načina na koji se bori protiv virusa.

Na Novom Zelandu je od početka pandemije zabeleženo samo 25 smrtnih slučajeva, ali je ranije ove nedelje prijavljen prvi slučaj izvan objekata za karantin nakon više od dva meseca.

Hipkins je na konferenciji za novinare rekao da je za incident u hotelu u Oklandu saznao nedugo nakon što se desio i da je zatražio temeljnu istragu.

“Nisam ulazio u prirodu tog susreta, ali je činjenica da je on trajao 20 minuta, što je dovoljno dugo da bude neprihvatljivo”, rekao je ministar.

Dodao je da je radnik hotela u sobu doneo flašu vina.

“Reč je o ljudskim bićima, Ne mogu da kontrolišem ponašanje svake osobe, ali potpuno smo jasno odredili pravila”, rekao je Hipkins.

Šef karantina Džim Blis rekao je da je radnik nakon incidenta poslat kući u samoizolaciju, a da je kasnije otpušten.

Putnica koja je bila u karantinu dobila je pisano upozorenje od policije.

Oboje su nakon incidenta testirani i bili su negativni, ali je Blis ocenio njihovo ponašanje kao “neverovatno neodgovorno i krajnje razočaravajuće”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.