U trendu

Radončić: Odlaskom na Kosovo Komšić ne pomaže nikome

SARAJEVO – Predsednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić oštro je kritikovao odluku predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića da poseti Prištinu, jer time, ističe, ne pomaže nikome.

Upozorava da je zvanična politika jedne države obavezujuća za svakog njenog funkcionera – nezavisno šta lično mislimo o tome – a naročito za šefa te države.

„Uz to, ne postoji realna šansa da zbog specifičnih unutrašnjih procedura i prava veta srpskih političara, naša zemlja uskoro prizna Kosovo“, navodi Radončić uopširnom postu na svom fejsbuk profilu.

On pita kome onda pomaže Komšić i konstatuje da predsedavajući Predsedništva ovom odlukom pomaže sebi i srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku, kojem, kako navodi, na ovaj način „dodaje gorivo za njegovu secesionističku politiku“.

„Komšić sigurno ne pomaže ni Bosni i Hercegovini, ni Albancima, pa ni Bošnjacima, koji ga biraju ili Hrvatima iz BiH, koji ga ne priznaju kao svog predstavnika“, ukazao je Radončić.

S obzirom na biografiju od pre 30-ak godina vezanom za narod Kosova, Radončić kaže da misli da sve ovo Komšiću zaista može i mora javno da kaže.

U opširnoj objavi na društvenim mrežama, Radončić iznosi delove svoje biografije kada je bio novinar i imao intervju sa Azemom Vlasijem, a podsetio je i na knjigu u kojoj je sadržana biografija tada najpoznatijeg evropskog zatvorenika Adema Demaćija „10.000 dana robije“, po kojoj je kasnije snimljen i jedan film.

A, sve ovo, kaže, piše „zbog zaista populističke odluke Željka Komšića da poseti Kosovo“.

Podseća i da dok je bio ministar bezbednosti u savetu ministara BiH nikada nije otišao u Prištinu, iako je imao pozive, već je sve u vezi sa bezbednošću rađeno preko međunarodnih predstavnika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar