U trendu

RADOVIĆ: Za ubistvo Šahovića osumnjičen L. P. iz Beograda

PODGORICA – Beograđanin L.P. (22) osumnjičen je za ubistvo Milića Šakovića (35) u Budvi, a Duško Tanasković iz Kragujevca se sumnjiči da mu je u tome pomogao, saopštila je danas viša tužiteljka Ana RADOVIĆ.

RADOVIĆ je to rekla na pres konferenciji Uprave policije i Višeg državnog tužilaštva i istakla da je osumnjičeni L.P. i dalje u bekstvu, dok je D.T. uhapšen u Hrvatskoj zbog drugog krivičnog dela.

„S obzirom na to da su okrivljeni bili u bekstvu i da nisu bili dostupni državnim organima Crne Gore, 20. jula je Viši sud u Podgorici prihvatio predlog Višeg državnog tužilaštva o izdavanju poternice protiv okrivljenih, koje do danas nisu dale rezultata“, kazala je Radović.

Postupak izručenja, kazala je Radović, u nadležnosti je Ministarstva pravde. Dodala je da Crna Gora i Hrvatska imaju potpisan ugovor, po kojem je moguće izručiti traženo lice u ovakvoj situaciji.

Saopšteno je da se njima stavlja na teret da je okrivljeni Luka Piličić, 17. juna ove godine u Budvi, na terasi ugostiteljskog objekta „Korkovado“, sa umišljajem i na podmukao način lišio života oštećenog i pritom doveo u opasnost živote više lica.

„Dok mu je u stvaranju uslova za izvršenje krivičnog dela tokom maja i juna pomogao okrivljeni sa inicijalima D.T. Odmah nakom obavljenog uviđaja naložena su brojna veštačenja, saslušano je više svedoka, te ostvarena međunarodnopravna saradnja sa dve države. A sve radnje su rezulirale rasvetljavanjem događaja i podnošenjem krivične prijave od CB Budva“, kazala je Radović.

Rukovodilac stanice kriminalističke policije CB Budva Vesko Nedović kazao je da je Milić Šaković prema policijskim evidencijama označen kao visoko pozicionirani član jedne organizovane kriminalne grupe.

„Preduzete su opsežne radnje od strane CB Budva, stavljeni na raspolaganje i pripadnici UP i Forenzičkog centra, izvršena je detaljna pretraga terena, prikupljena obavještenja od građana i očevidaca, izuteti snimci s nadzornih kamera, a aktivnosti na rasvetljavanju i dalje traju“. kazao je Nedović, preneli su podgorički mediji.

Prema njegovim rečima, pretragom terena je pronađeno oružje za koje se osnovano sumnja da je njime izvršeno krivično delo, a pronađen je i stan, ztv. „štek“, za koji se sumnja da je korišćen tokom pripreme i izvršenja ovog krivičnog dela.

Na pitanje da li je poslat zahtev za saslušanje Duška Tanaskovića, koji je uhapšen u Hrvatskoj i osumnjičen za likvidaciju Novljanina Gorana Vlaovića, tužiteljka je istakla da između dve države postoji potpisan sporazum o izručenju lica koja se potražuju u određenim krivičnim postupcima.

„Izručenje se može i odgoditi, dok se završi postupak u Hrvatskoj“, kazala je Radović, ne precizirajući da li je traženo izručenje ili saslušanje Tanaskovića.

Viši policijski inspektor u Sektoru za borbu protiv kriminala Draško Kalinić kazao je da se ovaj slučaj može dovesti u vezu sa sukobima i organizovanim delovanjem kriminalnih grupa.

Uprava policije, rečeno je, raspolaže operativnim saznanjima i vrši se provera ko je potencijalni naručilac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.