U trendu

Rama: Danas bio istorijski dan, ali u negativnom smislu

BRISEL – Albanski premijer Edi Rama rekao je da je danas u Briselu bio istorijski dan, ali u negativnom smislu,
ali da nije iznenađen, jer nije ni očekivao da će na sastanku EU-Zapadni Balkan njegova zemlja nešto dobiti.

„Nisam frustriran, žao mi je EU. Kada vidimo da nije u stanju da oslobodi dva taoca Bugarske nije dobar utisak“, rekao je Rama na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vucićem i Severne Makedonije Mimitrom Kovačevskim posle samita u Briselu, na pitanje novinara da li je razočaran zbog toga što nije bilo pomaka i zbog čega žali.

Rama je primetio kako nije tajna da je njemu više stalo do EU nego Vučiću, jer su kako je rekao, Albanci religiozno privrženi EU.

„Naravno, imali su najdivnije reči za nas, i da budem iskren i rekli da se osećaju loše sto ne može nista konkretno da se uradi. Ali niko od njih nije rekao da se lose osećaju zbog same EU, a ne zbog nas“, istakao je Rama.

On je ocenio i da EU ima veći problem od Albanije, jer oni imaju veću odgovornost.

„Mislim da ćemo sigurno stići u Evropu, nadam se pre narednog veka, ali najkasnije u narednom veku“, primetio je Rama ironično.

On je najavio i da će Albanija nastaviti da obavlja i dalje svoj posao i da nastavi sa reformama, jer želi da bude zemlja gde će se ljudi dobro osećati i imati standard kao EU.

„Nisam očekivao nista drugo od onoga sto sam dobio, nije bilo iznenađenja“, rekao je Rama.

On je dodao i da se nada da u Hrvatskoj neće biti protivljenja kada su u pitanju integracije Srbije, na način kako je Bugarska blokirala Albaniju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar