U trendu

Rama: Rat doneo energiju ALB;Vucic: Doneo probleme SRB

BRISEL – Rat u Ukrajini je pokazao da moramo biti bliži i prihvatimo sve koji žele u naš zagrljaj, poručio je danas premijer Albanije Edi Rama.

Odgovarajući na pitanje francuskog novinara da li je rat u Ukrajini učinio komplikovanijom situaciju na Zapadnom Balkanu, jer nacionalizam raste, Rama je odgovorio da u Albaniji, naprotiv taj rat je doneo više energije i uverenje da je ono što već rade ispravno.

„Učinilo nas je uverenijim da je ono što sam govorio ranije o teoretskoj pretnji sada realnost. Nadam se da će to i oni sa kojima smo se danas sastali uvideti“, rekao je Rama.

On je kazao da sada treba prihvatiti sve koji žele da budu zajedno.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ukazao je da je Srbiji taj rat doneo mnogo problema, ali da će učiniti sve da se oni reše i da se tek po završetku rata mogu sagledati njegove posledice.

Pošto je francuski novinar najavio da neće moći da sasluša pitanje koje je sam postavio, pošto ima uključenje, Rama je u šali Vučiću kazao:

„Razočarao si me. Nikada ne bi odgovorio nekom srpskom novinaru koji napušta salu dok se odgovara, a odgovorio si francuskom“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar