U trendu

Rama: RUS ne stvara OB, jer on pripada nasim narodima

OHRID – Premijer Albanije Edi Rama danas je na samitu Otvoreni Balkan u Ohridu istakao da tu inicijativu ne stvara Rusija već da ona pripada narodima koji je čine, i upitao kako je moguće da Lavrov podržava OB kada nije došao na taj samit, za razliku od predstavnika SAD i EU koji mu daju podršku.

„Što se tiče Lavrova, sada se radi o jednoj ajkuli sa visokog nivoa okeana svetske diplomatije koji je poznat po njegovom sarkazmu i mnoge manje ribe pale su u toj njegovoj zamci. Jer, da je podržavac Otvorenog Balkana, bio bi ovde“, rekao je Rama na pitanje novinara prištinskog Kljana Kosova o izjavi Sergeja Lavrova da podržava Otvoreni Balkan i da li favorizuje Srbiju ili i druge zemlje OB, kao i da li ima reakcija EU i SAD, čiji su predstavnici bili deo ovog događaja.
Rama je istakao da tu vrstu „fabule ili narativa“, kao i tu vrstu hrane, kako je rekao, „mogu da jedu samo ribe na Zapadnom Balkanu“.

Kako je ocenio, u pitanju je „ribolov u vodama balkanskih odnosa“.

Moramo nastaviti ovim putem da bi izgradili novu istoriju kao druge zemlje koje su znale da izbegnu loše istorijske odnose, kao na primer Japan i SAD, iako su dve atomske bombe bačene na Japan, rekao je Rama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.