U trendu

Rama saopštio da pomoć šalju Srbija i Crna Gora

TIRANA – Albanski premjer,Edi Rama, zjavio je danas da su Srbija i Crna Gora pokrenuli spasilačke timove ka Albaniji, koji će učestvovati u spašavanju preživelih i pružiti pomoć u raščišćavanju ruševina i posledica serije zemljotresa koji su jutros pogodili Albaniju, od kojih su neki bili razorni.

„Crnogorski premijer Marković najavio je da specijalni tim za podršku povređenima kreće u Albaniju, a takođe drugi tim za hitnu pomoć iz Srbije, specijalizovan za vanredne situacije dolazi u našu zemlju, rekao mi je predsednik Vučić“, napisao je premijer Rama na svom tviter nalogu.

O pomoći koju je Albaniji obećao predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, inače, izveštavaju gotovo svi albanski mediji.

Navodi se da je Vučić u razgovoru sa premijerom Ramom obećao svaku pomoć Srbije u saniranju posledica snažnih zemljotresa.

„Teško je predvideti takve katastrofe i zaustaviti nemilosrdnu snagu prirode, ali ako Srbija na bilo koji način pomogne, mi smo spremni da to učinimo, u okviru naših mogućnosti, da pružimo sve vrste pomoći u otklanjanju posledica razornog zemljotresa“, citirano je pismo predsednika Vučića.

Navode i da je predsednik Srbije uputio pismo saučešća predsedniku i premijeru Republike Albanije Iljiru Meti i Ediju Rami povodom razornog zemljotresa koji je pogodio ovu zemlju.

U seriji zemljotresa koji su pogodili jutros Albaniju ima žrtava i povređenih.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar