U trendu

Raspisan međunarodni konkurs za iđeno rešenje gradskog stadiona u Ulcinju

PODGORICA – Opština Ulcinj raspisala je međunarodni konkurs za izradu idejno arhitektonskog rešenja za gradski stadion u Ulcinju, saopšteno je iz kabineta predsednika Opštine Omera Bajraktarija.

“Predmet konkursa je izrada idejno-arhitektonskog rešenja za prostor namenjen za sport i rekreaciju na urbanističkim parcelama UP 14 i UP 15, u zahvatu Državne studije lokacije ‘Deo sektora 66 – postojeća hotelska grupacija i modul I’, radi izgradnje gradskog stadiona”, piše u saopštenju.

Navodi se da nagradni fond iznosi ukupno 40.000 evra-za prvu nagradu 20 hiljada evra, za drugu 12 hiljada i za treću osam hiljada evra.

Članovi konkursnog žirija, dodaje se, kredibilne su ličnosti ahitektonsko-građevinske struke iz Crne Gore i regiona. U žiriju su glavni gradski arhitekta Muho Uruči, koji je i predsednik tog tela kao i članovi dipl. ing. arh. Prof. dr Ljubiša Folić, dipl. ing. arh. Prof. dr Bujar Demjaha, dipl. ing. arh. Iva Petković, dipl. ing. građ. Mentor Lunji, dipl. ing. arh. Mehmed Mila i generalni sekretar Fudbalskog saveza Crne Gore Momir Đurđevac, prenelis u podgorički mediji.

Konkurs je otvoren do 6. marta ove godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar