U trendu

Razgovaracu sa Abazovicem, dogovor samo u okviru parl. vecine

BEOGRAD- Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta(DF) Andrija Mandić rekao je Tanjugu da je spreman da razgovara s predsednikom Građanskog pokreta URA i potpredsednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem i da bi bilo itekako dobro ako bi taj sastanak dao rezultate.

„DF ima samo jedno očekivanje, a to je da se dogovor postigne u okviru parlamentarna većine, da niko od parlamentarne većine ne pravi posebne dogovore sa DPS. Ako eventualni sastanak može da da taj rezultat. to bi bilo itekako dobro“, poručio je Mandić, povodom najave Abazovića da će tokom dana kontaktirati Mandića.

Llider DF je za Tanjug rekao da do susreta još uvek nije došlo, ali je istakao da je ta koalicija spremna da razgovaramo sa svima iz parlamentarne većine i da želi da pronađe održivo rešenje.

Na pitanje da li bi DF podržao manjinsku vladu, Mandić je uzvratio pitanjem zašto bi Crna Gora ponovo imala manjinsku ponovo, kada ju je već jednom imala u vidu ekspertske vlade.

„Zašto i mi ne bi jednom pokušali da imamo ono što je normalno u celom svetu i u svakoj demokratskoj državi, a to je da imamo većinsku vladu. Za početak, bilo bi dobro da Crna Gora pokuša ono što se radi u svim drugim državama – da ima većinsku vladu, pa ako ne možemo to onda da vidimo šta nam je dalje činiti“, smatra Mandić.

On dodaje da će o svemu tome presudnu reč dati građani Crne Gore na izborima.

„Oni su izabrali 30. avgusta svoje predstavnike za koje su računali da mogu da se dogovore na principima demokratije da imamo vladu. Međutim, zahtev Zdravka Krivokapića da imamo manjinsku vladu koja bi se nazivala ekspertskom nas je doveo u probleme čiju kulminaciju doživljamo ovih dana“, ističe Mandić.

On je odbio da komentariše postupke premijera Krivokapića naglasivši da je DF mesecima komentarisa njegove postupke, koji su bili, kako kaže, politički neodrživi i logički nekoherentni.

„To je bila politika od dana do dana, od časa do časa, bez ikakve ideje, bez smislenosti da se ispoštuje volja građana koji su glasali za promene i za raskid sa režimom Mila Đukanovića koji je 30 godina harao Crnom Gorom. Na žalost, godinu i po dana je prošlo, a da najveći deo očekivanja koje su imali građani Crne Gore nije ispunjen“, konstatuje Mandić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar