U trendu

Rekonstrukcija vlade kasne, opozicija zbija redove

PODGORICA – Nema nagoveštaja da bi parlamentarna većina u Crnoj Gorije skorije mogla da postigne dogovor o najavljenoj rekonstrukciji vlade, zbog opstrukcije GP URA Dritana Abazovića, koja ima tri poslanička mesta, dok stranke parlamentarne opozicije, predvođene DPS-om Mila Đukanovića zbijaju redove i, kako poručuju, blizu su dogovora o zajedničkom delovanju. Portparol i poslanik DPS Miloš Nikolić kaže, prenosi podgorička Pobjeda, da u parlamentarnoj opoziciji imaju nesporan konsenzus o ključnim vrednostima, a to su prozapadni kurs, nastavak integracije u EU, vladavina prava i antifašizam.

„Od parlamentarnih izbora imamo čvrstu saradnju sa našim opozicionim kolegama, a da li će ona biti formalizovana ili ne, u vidu nekog saveza, ostaje da se vidi. Ali, svakako već postoji“, kaže Nikolić.

Podsetio je na zajedničko saopštenje svih opozicinih partija, pre jesec, u kojem su konstatovali da se Crna Gora nalazi u najvećoj krizi od uvođenja višestranačja i da su vanredni izbori jedino rešenje.

„Tada smo konstatovali da je, pre vanrednih parlamentarnih izbora, potrebno urediti pitanje eventualne prelazne vlade i verujem da je to nešto oko čega bi moglo da se razgovara na različitim nivoima i o više modaliteta. Ali, ono što je definitivno i u što su građani imali prilike da se uvere u prethodnih godinu je da aktuelna parlamentarna većina nije u stanju da formira efikasnu vladu i da ekspertska, niti bilo koja druga koja bi bila proizvod ove tri koalicije na vlasti ne može da bude uspešna i funkcionalna“, zaključio je Nikolić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.