U trendu

RMO: Građani UKR da traze povlacenje teskog oruzja iz gradov

MOSKVA – Rusko Ministarstvo odbrane (RMO) apelovalo danas na građane Ukrajine da zahtevaju od vlasti povlačenje teškog naoružanja iz stambenih naselja.

„Apelujemo na narod Ukrajine da zahteva da zločinačke vlasti Kijeva odmah uklone svo teško naoružanje iz njihovih domova i stambenih četvrti gradova. Još jednom naglašavam da oružane snage Rusije ne vrše nikakve napade na stambena naselja u ukrajinskim gradovima“, izjavio je portparol Ministarstva Igor Konašenkov, preneo je TAS S.

Prema njegovim rečima, obaveštajci nastavljaju da beleže raspoređivanje raketnih i artiljerijskih jedinica od strane „ukrajinskih nacionalista“ u stambenim naseljima ne samo u Kijevu, već i u drugim ukrajinskim gradovima.

„Nacionalisti koji uvlače ukrajinske civile u borbu neizbežno će dovesti do nesreća i žrtava. Pozivamo ukrajinske stanovnike da se ponašaju odgovorno, da ne nasedaju na ove provokacije kijevskog režima i da ne izlažu sebe i svoje najmilije nepotrebnim patnjama“, rekao je Konašenkov.

Ukrajinsko rukovodstvo je više puta navodilo da ne koristi civile kao štit i da ne raspoređuje teško naoružanje u gradovima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.