U trendu

Roditelji ga ostavili samog u stanu, on se malo zaigrao, usledila je teška borba za život (foto, video)

Četvorogodišnji dečak iz Tajvana datum 23. jun ubuduće će slaviti kao svoj drugi rođendan, a za to može da zahvali svojoj – velikoj glavi. Naime, iz grada Pingtunga stiže neverovatan snimak spašavanja klinca kojem je glava zaglavljena između rešetaka na podu balkona, celo telo mu visi na popriličnoj visini, a vatrogasci se pola sata bore da dođu do njega. Jedan pogrešan pokret i dečak je mrtav. Komšije snimaju, a roditelja nema nigde. Sigurna smrt? U 99 posto slučajeva, ali ne i u ovom.

Šta se zapravo dogodilo? Roditelji su dečaka ostavili samog kod kuće, a maleni se zaigrao, izašao kroz prozor na balkon i – propao. Međutim, glava mu je ostala zaglavljena među rešetkama pa je nekim čudom ostao da visi na velikoj visini. Strašni incident snimio je jedan sused i na videu se vidi kako se dečak grčevito bori da zadrži težinu na glavi, ali se brzo umorio i činilo se da će pasti s velike visine. Srećom, susedi su nazvali policiju i vatrogasce koji su došli u rekordnom roku.

Vatrogasci nisu mogli da uđu u stan, pa su akciju spašavanja izveli sa sprata iznad, ali u podnožju zgrade već su bili postavljeni vazdušni jastuci u slučaju da dečak padne. Ipak, hrabri spasilac je nakon pola sata muke došao do dečaka i sklonio ga na sigurno.

U bolnici su dečaku dijagnostikovane manje povrede glave i ušiju. Ubrzo su u bolnicu stigli i dečakovi roditelji koji su se suočili sa neugodnim pitanjima policajaca.

– Otac je sve vreme ponavljao da je dete trebalo da čuva ‘tetka’. Međutim, kad se mali probudio, u stanu nije bilo nikoga – rekli su iz tajvanske policije i dodali da bi roditelji mogli da dobiju novčanu kaznu zbog toga što su dete ostavili samo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.