U trendu

Rohani poručio Trampu: Sukob s Iranom bi bio majka svih ratova

Iranski predsednik Hasan Rohani upozorio je danas SAD u vezi s nastavkom neprijateljskog odnosa prema Teheranu, da se „ne igra sa repom lava“ navodeći da bi sukob s Iranom bio „majka svih ratova“.

„Vi objavite rat i zatim govorite o volji da podržavate iranski narod“, poručio je Rohani američkom predsedniku Donaldu Trampu tokom sastanka s iranskim diplomatama u Teheranu, koje je prenosila televizija.

Rohani je ponovo upozorio da bi Iran mogao da zatvori strateški Ormuski prolaz, koji kontroliše Zaliv i kroz koji prolazi oko 30 odsto svetske nafte koja se prevozi morskim putem.

„Mi smo oduvek garanti bezbednosti ovog prolaza i nemojte se igrati s lavljim repom, zažalićete. Mir s Iranom bio bi majka svih mirova, a rat s Iranom bi predstavljao majku svih ratova“, rekao je Rohani.

Iranski predsednik govorio je nekoliko sati pre očekivane izjave amerčkog državnog sekretara Majka Pompea o Iranu dok SAD nastoje da povećaju pritisak na Teheran posle povlačenja iz istorijskog nuklearnog sporazuma postignutog 2015. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.