U trendu

RS: Džerard Selman izabran za predsednika Ustavnog suda

BANJALUKA – Narodna skupština Republike Srpske danas je na sednici na predlog predsednice Republike Srpske Željke Cvijanović izabrala ponovo Džerarda Selmana za predsednika Ustavnog suda Republike Srpske.

Cvijanović je ovakvu odluku donela u skladu sa odredbama Ustava Srpske, te uvažavajući predlog Visokog sudskog i tužilačkog saveta BiH i pozitivno mišljenje Ustavnog suda Srpske o Selmanu kao kandidatu, prenosi RTRS.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović zaključio je danas prvi deo 16. redovne sednice parlamenta Republike Srpske, a njen nastavak zakazao za 11. maj.

Sednica Narodne skupštine biće nastavljena razmatranjem informacije o obavezama koje za BiH i Republiku Srpsku proističu iz procesa pridruživanja EU sa pregledom mjera i aktivnosti realizovanih tokom 2020. godine.

Na dnevnom redu je i pokretanje inicijative za razgovor i dijalog između Republike Srpske i Federacije BiH , kao i tri konstitutivna naroda Srba, Hrvata i Bošnjaka o mogućim rješenjima za BiH – na predlog kluba poslanika SNSD-a.

Biće razmotreno i pismo visokog predstavnika u BiH od 27. januara 2021. godine upućeno predsedniku Narodne skupštine i klubovima poslanika u parlamentu Republike Srpske.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.