U trendu

RSF: Istražiti napad i pretnje upućene Seadu Sadikoviću

VAŠINGTON/PARIZ – Nevladina organizacija „Reporteri bez granica“ pozvala je na brzu istragu i utvrđivanje identiteta odgovornih za napad na novinara crnogorske Televizije „Vijesti“ Seada Sadikovića.

„Istovremeno, pozivamo na istragu pretnji koje je Sead Sadiković dobio pre napada, a koje vlasti nisu procesuirale“, naveo je za Glas Amerike Pavol Salaj, koji je u toj nevladinoj organizaciji zadužen za Evropsku uniju i Zapadni Balkan.

„Pozivamo političare da osude ne samo fizičke, već i verbalne napade i da se uzdrže od pogrdne retorike protiv novinara i određenih grupa u društvu“, zaključuje se u reagovanju „Reportera bez granica“.

Crnogorska policija saopštila je da je uhapsila dvojicu mladića zbog sumnje da su u subotu, verbalno i fizički u Bijelom Polju napali Sadikovića koji je zadobio lakše povrede.

Sumnja se da su uhapšeni Nermin Omerović i Edin Dizdarević kao učesnici auto kolone, koja je u Bijelom Polju organizovana protiv „fašizma i zdravstvenog genocida“, napali Sadikovića.

Slične auto kolone, u kojima je učestvovalo po više desetina vozila, organizovane su u subotu uveče u više crnogorskih gradova, prenosi Radio slobodna Evropa.

Napad su osudili najviši crnogorski zvaničnici, političke partije, novinarska i medijska udruženja, i strane diplomate u Crnoj Gori, među kojima je i američka ambasadorka Džudit Rajzing Rajnke.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar