U trendu

RUM: Odluka o proterivanju ruskog diplomate nije deo kampanje

BUKUREŠT – Odluka o proterivanju iz Rumunije zamenika vojnog atašea pri ambasadi Ruske Federacije u Bukureštu nema nikakve veze sa onim što se dešava u drugim zemljama Evropske unije, niti je deo nekakve kampanje, izjavio je danas rumunski premijer Florin Kacu.

„Odluku o proterivanju zamenika vojnog atašea Rusije ne bih povezao sa kampanjom ili reakcijom solidarnosti sa onim što se dešava u drugim zemljama“, izjavio je Kacu, a prenosi rumunska agencija Ađerpres.

On je to rekao za televiziju TVR 1 u odgovoru na pitanje da li se Rumunija pridružila državama koje su reagovale na akcije Rusije.

Rumunske vlasti odlučile su da zamenika vojnog atašea pri ambasadi Ruske Federacije u Bukureštu, Alekseja Grišaeva, proglase za „personu non-grata“ na rumunskom tlu, jer su „njegove aktivnosti i postupci u suprotnosti sa odredbama Bečke konvencije o diplomatskim odnosima iz 1961.“, saopštilo je rumunsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Ta odluka je saopštena ruskoj ambasadi u ponedeljak, kada je od ambasadora Ruske Federacije u Bukureštu Valerija Kuzmina zatraženo da se javi rumunskom ministarstvu spoljnih poslova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.