U trendu

RUS: Povređeno sedam osoba u napadu UKR na Brjansk

MOSKVA – Povređeno je sedam osoba, među njima jedna trudnica i dete, u napadu ukrajinskih snaga na teritoriju Brjanske oblasti, izjavio je danas pomoćnik ministra zdravlja Ruske Federacije Aleksej Kuznjecov.

„Usled incidenta u Brjanskoj oblasti povređeno je sedam osoba. Sve ranjene osobe su hospitalizovane, pruža im se sva neophodna pomoć. Dve osobe se nalaze u teškom stanju, trenutno su na operaciji. Stanje tri osobe je više nego zadovoljavajuće“, rekao je Kuznjecov novinarima, prenosi agencija RIA Novosti.

Kako je naveo Kuznjecov, među povređenima je i trudnica, koja se nalazi u zadovoljavajućem stanju i prevezena je u regionalnu bolnicu u Brjansku.

Prethodno je granični odsek Federalne Službe Bezbednosti (FSB) saopštio da je kontrolni prelaz „Novi Jurkoviči“ u Brjanskoj oblasti gađan iz minobacača sa prostora Ukrajine.

„U vreme granatiranja na teritoriji kontrolnog prelaza nalazilo se više od 30 ukrajinskih izbeglica na putu ka Ruskoj Federaciji, koje su preduzetim merama evakuisane“, navodi se u saopštenju FSB, prenosi agencija RIA Novosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.