U trendu

RUS: Vojno-tehnicka saradnja sa SRB na uzlaznoj putanji

BEOGRAD – Saradnja između Rusije i Srbije u vojno-tehničkoj sferi beleži trend rasta, izjavio je danas izvršni direktor ruske agencije za izvoz oružja “Rosoboroneksport” Aleksandar Mihejev na marginama međunarodnog sajma naoružanja “Partner-2021” koji se održava u Beogradu od 11. do 14. oktobra.

“Obim i mnoštvo oblasti u našoj saradnji se ističu na evropskom tržištu i imaju održivo pozivan trend rasta. Radimo na pitanjima svih službi i ogranaka oružanih snaga u okviru direktnih isporuka proizvoda, industrijskog partnerstva, saradnje, uključujući interese trećih zemalja, i uvoza srpskih proizvoda u Rusiju”, izjavio je Mihejev, a prenosi ruska agencija TAS S.

Kompanija “Rosoboroneksport” je saopštila da će na sajmu biti predstavljeni najsavremeniji komadi ruskih odbrambenih proizvoda.

“Rosoboroneksport će prikazati modele savremenog raketnog sistema “Viking”, bespilotne letelice “Orlan-10E” i višenamenski amfibijski avion “Be-200”, koji je više puta odlazio iz Rusije kako bi gasio požare u evropskim zemljama, uključujući Srbiju”, saopštila je pres služba te kompanije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.