U trendu

Ruse posvađalo letovanje na moru u inostranstvu

Direktor ruske državne turističke agencije Oleg Safonov izazvao je danas negodovanje javnosti zbog izjave da građani Rusije ne treba da odlaze u inostranstvo na more, prenosi francuska novinska agencija Frans pres.

U intervjuu za državni dnevni list „Rosijskaja Gazeta“, Safonov je rekao da je „potreba za odlaskom na plažu i more uglavnom stereotip nametnut u poslednjih nekoliko godina, koji već prihvatamo kao sopstveni stav“.

„Naši preci, čak ni bogati, nisu išli masovno na more u inostranstvo“, dodao je on.

Kako navodi francuska agencija, Rusi preferiraju odlazak na odmor u zimskom periodu kako bi izbegli šest meseci niskih temperatura, kraće sumorne dane i sneg, ali ove godine neće biti u mogućnosti da posete dve glavne destinacije, Tursku i Egipat, zbog prekida vazdušnog saobraćaja sa Egiptom i zabrane prodaje turističkih aranžmana za Tursku.

Ove mere su, kako navodi Frans pres, uvedene posle eksplozije bombe u ruskom putničkom avionu koji je leteo iz Egipta i nakon turskog obaranja ruskog bombardera iznad Sirije.

Safonovi komentari iziritirali su danas mnoge, a naročito njegove protivnike koji su istakli da je on prošle godine prijavio dve kuće na Sejšelima.

„Iz njegove kuće na Sejšelima, Safonov savetuje Ruse da ostanu kod kuće“, napisao je jedan od opozicionih političara Aleksej Navalni na svom blogu, na šta mu je Safonov, kako navodi Frans pres, ljutito odgovorio da je prodao imovinu na Sejšelima.

„Istina je, imao sam vilu i kuću na Sejšelima. Ali sam ih prodao, više ih ne posedujem“, rekao je Safonov za televizijsku stanicu Dozd independent.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.