U trendu

Rusi i Belorusi završili vojnu vežbu Zapad-2021

NIŽNJI NOVGOROD – Ceremonija zatvaranja rusko-beloruske vojne vežbe pod nazivom Zapad-2021 održala se u trening kampu Mulinu, u regionu Nižnji Novgorod, saopštilo je danas ministarstvo odbrane Rusije.

„Vežba Zapad-2021 je pokazala da imamo sposobnost da stovrimo velike kombinovane timove, da planiramo vojne operacije u bilo kojem smeru, da zaustavimo bilo kakvu agresiju i izvedemo napad kako bismo izazvali otrežnjujući efekat na bilo kog neprijatelja“, izjavio je danas zamenik ministra odbrane Junus-Bek Jevkurov, preneo je Tas s.

On je naglasio da su tokom vežbe mešoviti timovi demonstrirali veštine koje su stekli tokom godina treniranja i bliske sradnje.

U vežbi je učestvovalo osoblje iz vojnih jedinica ruske Zapadnog vojnog regiona, ali i visoki oficiri i osoblje iz vojnih kontigenata iz Jermenije, Belorusije, Indije, Kazahstana, Kirgistana i Mongolije, a bio je i predstavnik Šri Lanke.

Rusija i Belorusija održavaju zajedničke strateške vežbe jednom u dve godine, a Zapad-2021 je bio završni zajednički trening za ovu godinu i trajao je između 10. i 15. septembra na devet lokacija u Rusiji, Baltičkom moru i pet lokacija u Belorusiji.

Učestvovalo je 200.000 vojnika, 80 aviona i helikoptera, 760
borbenih vozila, 290 tenkova, kao i 15 brodova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.