U trendu

Rusija: Britanija učestvovala u napadu na Severni tok

MOSKVA – Predstavnici Ratne mornarice Velike Britanije učestvovali su u planiranju i realizaciji terorističkog napada u Baltičkom moru 26. septembra kada su oštećeni gasovodi „Severni tok“ i „Severni tok 2“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Istovremeno je saopšteno da su, pored toga, oni rukovodili napadom na Sevastopolj uz pomoć dronova koji je izveden jutros.

„Danas u 4.20 kijevski režim izveo je teroristički napad na brodove Crnomorske flote i civilne brodove koji su se nalazili na spoljnim i unutrašnjim sidrištima u bazi u Sevastopolju“, saopštilo je rusko ministarstvo, preneo je Sputnjik.

U saopštenju se dodaje da je u napadu učestvovalo devet dronova i sedam autonomnih pomorskih bespilotnih aparata.

Dodaje se da su kao rezultat operativnih mera koje su preduzele snage Crnomorske flote bili uništeni svi vazdušni ciljevi.

„Tokom odbijanja terorističkog napada na spoljnom sidrištu Sevastopolja, upotrebom brodskog naoružanja i pomorske avijacije Crnomorske flote, uništena su četiri pomorska bespilotna aparata, dok su još tri aparata uništena na unutrašnjem sidrištu“, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva.

Prema njihovim informacijama, britanski stručnjaci iz grada Očakov, Nikolajevska oblast, učestvovali su u planiranju napada.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)