U trendu

Rusija: Fond Bajdenovog sina iza vojno-bioloskog programa UKR

MOSKVA – Investicioni fond sina američkog predsednika Hantera Bajdena, učestvovao je u finansiranju vojno-biološkog programa Pentagona u Ukrajini, tvrdi načelnik Radijacionih, hemijskih i bioloških snaga Oružanih snaga Rusije, general-potpukovnik Igor Kirilov.

„Pristigli materijali nam omogućavaju da ispratimo šemu interakcije američkih državnih organa sa ukrajinskim biološkim objektima. Privlači pažnju to da su u finansiranju ovih aktivnosti učestvovale strukture koje su bliske aktuelnom rukovodstvu SAD, konkretno investicioni fond ‘Rouzmont seneka’ (Rosemont Seneca) kojim rukovodi Hanter Bajden“, rekao je Kirilov, kako prenosi Sputnjik.

Fond raspolaže značajnim finansijskim sredstvima u iznosu od najmanje 2,4 milijarde dolara, precizirao je general.

„Istovremeno, postoji bliska veza fonda sa kompanijama koje su radile za američku vojsku, uključujući kompaniju ‘Metabiota’ (Metabiota) koja je, zajedno sa ‘Blek end vič’ (Black and Veać) glavni dobavljač opreme za biološke laboratorije Pentagona širom sveta“, rekao je ruski general.

Ministarstvo odbrane Rusije otkrilo je šemu kretanja bioloških materijala iz Ukrajine u inostranstvo.

„Finansiranje vojno-biološke aktivnosti omogućilo je Sjedinjenim Američkim Državama i njihovim saveznicima da izvezu iz Ukrajine najmanje 16.000 bioloških uzoraka“, kazao je Kirilov.

Ministarstvo odbrane Rusije ranije je održalo prezentaciju iz koje proizilazi da su Sjedinjene Američke Države potrošile više od 200 miliona dolara na rad bioloških laboratorija u Ukrajini, a koje su učestvovale u američkom vojno-biološkom programu i bavile se, između ostalog, uzročnicima kuge i antraksa.

Na teritoriji Ukrajine formirana je mreža od više od 30 bioloških laboratorija koje su radile u interesu Pentagona, saopštio je ranije načelnik snaga za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije general-potpukovnik Igor Kirilov.

Takođe je poručio da je sve za nastavak američkog vojno-biološkog programa već sklonjeno iz Ukrajine nakon početka specijalne vojne operacije Rusije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar