U trendu

Rusija i Kina ce dalje razvijati vojno-tehnicku saradnju

MOSKVA – Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev i član kineskog Politbiroa Jang Điječi održali su danas konsultacije i pokazali interesovanje za razvijanje vojno-tehničke saradnje između dve zemlje, uključujući i zajedničke vojne vežbe, saopštio je danas ruski Savet bezbednosti.

„Strane su se složile da se nastavi saradnja između vojnih agencija, sa naglaskom na zajedničke vežbe i patroliranje, kao i na jačanje kontakata između najvišeg vojnog osoblja“, saopštio je ruski savet, preneo je TAS S.

Moskva smatra razvoj strateškog partnerstva sa Pekingom kao osnovni prioritet i ovaj trend nije podložan spoljnom uticaju, dodao je Patrušev.

„Cilj je da razvijemo strateško partnerstvo sa Kinom i to je bezuslovni prioritet za rusku spoljnu politiku. Ovakav smer uživa široku podršku naroda Rusije i Kine i baziran je na dubokom obostranom poverenju“, dodao je Patrušev.

On je naglasio da je ovakav pravac potvrđen na najvišem nivou nekoliko puta, uključujući i tokom sastanka ruskog predsednika Vladimira Putina i kineskog kolege Sija Đinpinga u uzbekistanskom Samarkandu pre nekoliko dana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar