U trendu

Rusija: Izvršen udar na 1.053 ukrajinska vojna objekta

MOSKVA – Ruske raketne i artiljerijske jedinice izvele su tokom noći udare na 1.053 ukrajinska vojna objekta, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

On tzvrdi da su da su ruske trupe uništile 496 ukrajinskih bespilotnih letelica, 2.388 tenkova i drugih oklopnih vozila od početka „specijalne vojne operacije u Ukrajini“, prenosi TAS S.

„Ukupno, sledeći ciljevi su eliminisani od početak specijalne vojne operacije: 140 aviona, 496 bespilotnih letelica, 253 raketna sistema zemlja-vazduh, 2.388 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila, 256 višecevnih raketnih sistema, 1.029 topova i minobacača poljske artiljerije i 2.232 specijalna vojna motorna vozila“, rekao je ruski vojni portparol.

Rusko ministarstvo odbrane objavilo je ranije danas video snimak, na kojem se vidi kako „pametne rakete“ uništavaju komandno mesto ukrajinske vojske.

„Visoko preciznom artiljerijskom municijom „Krasnopolj“ izveden je napad na izviđački komandni punkt motorizovane pešadijske jedinice Oružanih snaga Ukrajine, koji se nalazi u industrijskom objektu. Preciznim pogotkom uništen je štab jedinice“, navodi se u saopštenju ruskog ministarstva odbrane, preneo je TAS S.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.