Rusija ne trguje svojim teritorijama

Rusija ne namerava da preda Krim u zamenu za ukidanje sankcija, kako pišu zapadni mediji, jer Rusija svojim teritorijama ne trguje, izjavila je danas predsednica Saveta Federacije Valentina Matvijenko, uoči godišnjice ujedinjenja Krima s Rusijom.

Ona smatra da je međunarodno priznanje rezultata referenduma održanog 16. marta 2014. godine neizbežno, i to u bliskoj budućnosti, prenosi Sputnjik.

„U poslednje vreme pojedini strani mediji šire glasine o nekakvom dogovoru Rusije i Zapada na osnovu formule “Krim u zamenu za ukidanje sankcija“. To je od početka do kraja izmišljotina. Krim i Sevastopolj su neodvojivi deo Rusije, a naša zemlja svojim teritorijama ne trguje“, napisala je senatorka na svom blogu na sajtu Saveta Federacije.

Prema njenim rečima, u protekle tri godine „uočava se promena stava pojedinih predstavnika zapadnih partnera Rusije – kretanje od potpunog neprihvatanja i osude do pokušaja da se shvati šta se zaista dogodilo na Krimu u martu 2014. godine“.

Važnu ulogu u ovom procesu odigrale su posete poluostrvu francuskih poslanika, koje je su organizovane u saradnji sa Savetom Federacije, navela je Matvijenkova.

„Predlozi da se odustane od ignorisanja slobodne volje žitelja Krima sve češće se čuju tokom političkih diskusija u raznim zemljama sveta“, napisala je Valentina Matvijenko.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.