U trendu

Rusija poslala notu americkoj ambasadi u Moskvi

MOSKVA – Rusko ministarstvo spoljnih poslova poslalo je notu američkoj ambasadi u Moskvi, nakon što je jedan od zaposlenih ambasade ukrao železnički znak na železničkoj stanici u ruskoj Tverskoj oblasti prošlog proleća, izjavila je danas portparolka tog ruskog ministarstva Marija Zaharova.

„Vratili su ga u SAD, jer bi u suprotnom morali da ukinu njegov imunitet pošto je postojala diplomatska nota ruskog ministarstva spoljnih poslova i zahtev agencija za sprovođenje zakona. Ambasada SAD ima pravo da mu ukine imunitet i da ga izruče pred lokalni sud“, istakla je Zaharova, prenosi ruska agencija TAS S.

„Međutim, oni su postupili drugačije, što nije ništa novo u pogledu diplomatske prakse, jer oni to rade svakodnevno. Oni su ga samo poslali kući“ objasnila je Zaharova.

Ona je ranije na svom kanalu na Telegramu napisala da je u proleće 2021. godine službenik američke ambasade ukrao železnički znak kod železničke stanice Ostaškova u Tverskoj oblasti, ugrožavajući tako putnike koji prolaze kroz to područje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.