U trendu

Rusija pozvala Forin ofis da prestane sa provokacijama

MOSKVA – Reagujući na nedavnu izjavu britanskih diplomata o navodnim planovima Rusije u vezi sa Ukrajinom, zvanična Moskva pozvala je britansko ministarstvo spoljnih poslova da prestane da se bavi provokacijama.

„Dezinformacije koje širi britanski Forin ofis su još jedan dokaz da zemlje članice NATO koje predvode Anglosaksonci stoje iza eskalacije tenzija oko Ukrajine. Pozivamo Veliku Britaniju da prekine provokativne aktivnosti, da prestane da širi besmislice i fokusira se na proučavanje istorije tatarsko-mongolskih odnosa“, poručio je predstavnik ministarstva spoljnih poslova Rusije, prenosi TAS S.

Velika Britanija je sinoć optužila Kremlj da želi da postavi proruskog šefa države u Ukrajini i tvrdi da su ruski obaveštajci kontaktirali sa brojnim bivšim ukrajinskim političarima u okviru planova za invaziju.

U ramnijem izveštaju Rojtersa se navodi da je britansko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da ima informacije da ruska vlada razmatra opciju da bivšeg ukrajinskog poslanika Jevhena Murajeva aktivira kao potencijalnog kandidata za prvog čoveka proruskog rukovodstva u Kijevu.

Nešto kasnije je agencija RIA Novosti, pozivajući se na diplomatske izvore, prenela je da je Rusija prihvatila predlog britanske ministarke Liz Tras da poseti Moskvu i razgovara sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar