U trendu

Rusija: SZO i MKCK da nastave isporuke lekova u DNR

MOSKVA – Rusija je pozvala Svetsku zdravstvenu
organizaciju (SZO) i Međunarodni komitet Crvenog krsta (MKCK)
da nastave redovne isporuke lekova životno ugroženim pacijentima u sa,oproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici, izjavio je danas general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik ruskog Nacionalnog centra za upravljanje odbranom.

„Pozivamo Svetsku zdravstvenu organizaciju i Međunarodni komitet Crvenog krsta kao organizacije koje koordiniraju aktivnosti u
oblasti zdravstvene i medicinske pomoći stanovništvu u ugroženim zonama da nastave sa redovnim isporukama lekova u Donbas“, rekao je Mizincev, prenosi TAS S.

On je dodao da je Međunarodni komitet Crvenog krsta prestao da isporučuje vitalne lekove u Donbasu, ostavljajući više od 12.000 pacijenata bez medicinske pomoći koja im je potrebna u narednih nekoliko meseci.

„Pod izgovorom o navodno nestabilnoj situaciji u Donbasu Međunarodni komitet Crvenog krsta obustavio je isporuke vitalnih
lekova i medicinskog materijala specijalizovanim zdravstvenim ustanovama Donjecke Narodne Republike namenjenih za dijagnostiku i specifično lečenje pacijenata sa oslabljenim imunološkim sistemom, hroničnim zaraznim i endokrinim bolestima“, rekao Mizincev.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.