U trendu

Rusija: Uništena baza stranih plaćenika u Ukrajini

MOSKVA – Ruske visokoprecizne rakete uništile su „bazu stranih plaćenika“ u oblasti Harkov, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

„Visokopreciznim raketama lansiranim iz vazduha uništena je baza stranih plaćenika u blizini naselja Avdejevka u oblasti Harkov“, rekao je Konašenkov, prenosi TAS S.

Prema njegovim rečima, među ostalim pogođenim ukrajinskim ciljevima je devet oblasti u kojima su raspoređene ukrajinske trupe i vojna tehnika i pet vatrenih položaja jedinica opremljenih višecevnim bacačima raketa u blizini Malorjazanceva, Volčejarovke, Podgornoja i Lisičanska u Luganskoj oblasti.

„Pored toga, u blizini naselja Minkovka u Donjeckoj Narodnoj Republici uništen je raketni sistem Buk-M1“, dodao je portparol ruskog Ministarstva odbrane.

On je saopštio i da su ruske raketne i artiljerijske snage u proteklom danu uništile dva višecevna bacača raketa „Grad“ i devet komada naoružanja na terenu i kao i skladište goriva, uz eliminaciju „preko 300 nacionalista“,navodi TAS S.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.