U trendu

Rusija upozorila da će napasti tehnološke objekte u Ukrajine

MOSKVA – Ruske snage napašće objekte Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i 72. Centar za informaciono-psihološke operacije (PSO) u Kijevu, upozorilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

„Da bi osujetili informativne napade na Rusiju, ruske snage će napasti tehnološke objekte SBU i 72. glavni centar PSO u Kijevu. Pozivamo građane Ukrajine koje su ukrajinski nacionalisti umešali u provokacije protiv Rusije, kao i stanovnike Kijeva koji žive u blizini predajnika, da napuste svoje domove“, navelo je danas ministarstvo odbrane u saopštenju, prenosi agencija TAS S.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov poručio je da ruska vojska ne gađa civilne ciljeve i stambena naselja tokom svoje specijalne operacije u Ukrajini.

„Tokom specijalne operacije, ruske trupe ne udaraju ni na jedan civilni infrastrukturni objekt ili stambena naselja. To ne dolazi u obzir“, rekao je on odgovarajući na pitanje da li je Kremlj znao za bilo koje civilne žrtve tokom specijalne operacije.

Zvaničnik Kremlja naglasio je još jednom da je misija vojne intervencije u Ukrajini, demilitarizacija Ukrajine, kao i da su gađani samo vojni objekti.

„Neophodno je zapamtiti da je u mnogim slučajevima reč upravo o pucnjavi u kojoj učestvuju nacionalističke formacije koje koriste ljude kao živi štit“, rekao je Peskov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar