U trendu

Ruska ambasada reagovala na izjave SAD o izolaciji Moskve

VAŠINGTON – Ruska ambasada u SAD saopštila je danas da su izjave američkog Stejt departmenta o rastućoj izolaciji Rusije ispod svake kritike, kao i da su ih pokrenuli američki zvaničnici, kako su naveli, rasplamsale mašte.

„Obratili smo pažnju na izjavu službe za štampu Stejt departmenta da naša zemlja navodno postaje izopštena. Rusko rukovodstvo aktivno je uključeno u međunarodne poslove. Još jedna potvrda toga je gust raspored afričke turneje ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova“, navodi se u saopštenju ruskih diplomata objavljenom na Telegramu, preneo je TAS S.

Kako su naveli u saopštenju, pokušaji da se Rusija predstavi kao izolovana zemlja izazvani su „raspaljenom maštom“ američkih zvaničnika koji sve više gube vezu sa stvarnošću.

„Važno je napomenuti da težnja diplomatskog resora SAD, zasićena rusofobijom, da iskrivi stvarnu sliku događaja, izaziva nedoumice ne samo kod nas, nego i kod lokalnih medija“, kaže se u saopstenju.

Povod za reakciju ruskih diplomata izjava je portparola Stejt departmenta Neda Prajsa, koji je nakon afričke turneje šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova izjavio da će Rusija postati „otpadnik“, kao i portparol Saveta za nacionalnu bezbednost DŽona Kirbija koji je kazao da poseta ruskog lidera Iranu „pokazuje stepen izolacije gospodina Vladimira Putina i Rusije“, preneo je Sputnjik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar