U trendu

Ruska policija provalila u kancelariju Navaljnog

Ruska policija upala je danas u kancelariju opozicionog lidera Alekseja Navaljnog u Moskvi, nakon što su njegove pristalice počele proteste širom zemlje pozivajući na bojkot predsedničkih izbora u martu za koje tvrde da će biti namešteni, javlja Rojters.

Policija je provalila u kancelariju Navaljnog koristeći alat kao što je brusilica, uz objašnjenje da proverava navode da se unutra nalazi bomba, navodi britanska agencija pozivajući se na fotografije i poruke koje su na društvenim mrežama objavile pristalice ruskog opozicionara.

Nezavisna grupa OVD-Info saopštila je da je tokom policijske racije uhapšeno šest saradnika Navaljnog, te da su oni među više od 60 ljudi koji su, kako tvrde, do 13:00 sati po moskovskom vremenu uhapšeni širom Rusije.

Policija je, tokom racije, u kancelariji Navaljnog obustavila rad TV studija koji je emitovao dnevnike na internetu, ali još jedan takav studio na drugoj lokaciji i dalje radi, dodaje Rojters.

Jutros je portparolka Alekseja Navaljnog, Kira Jarmiš, izjavila je da je ruska policija jutros počela da provaljuje u njegovu kancelariju u Moskvi, koristeći brusilicu.

Na fotografijama koje su na internetu objavile pristalice Navaljnog vidi se kako se oko 14 policajaca jutros okupilo ispred ulaza u njegovu kancelariju, a na nekima se vidi i da su provalili unutra i počeli da ispituju ljude, navela je ranije britanska agencija.

Navaljnom je, inače, zabranjeno da se kandiduje na izborima za predsednika Rusije koji su raspisani za 18. mart, dok ankete nagoveštavaju da će ruski predsednik Vladimir Putin lako odneti izbornu pobedu.

U međuvremenu, pristalice Navaljnog danas održavaju proteste pozivajući na bojkot izbora.

Rojtersov izveštač navodi da je video jako policijsko prisustvo u centru Moskve uoči početka protesta, sa komandnim centrom i autobusima punim policajca parkiranih u sporednim ulicama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar