U trendu

Ruska vojska bombardovala oblast kod Palmire

Ruska vojska saopštila je danas da je bombardovala oblast kod grada Palmire, uporišta Islamske države u Siriji.

Ruski avioni su uništili defanzivni položaj i protivvazdušne sisteme Islamske države u oblasti Palmire, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane koje dodaje da su bombardovana 237 ciljeva terorista u poslednja dva dana.

Jedan stanovnik Palmire je rekao za agenciju Frans pres da su Rusi pogodili tvrdjavu koja se nalaz na brdu zapadno od antičkog grada Palmire i da se ne može proveriti razmera štete.

Direktor Sirijske Opservatorije za ljudska prava Rami Abdel Rahman potvrdio je da su ruski avioni bombardovali o kod Palmire. Prema njegovim rečima, u napadima je pogodjeni čuveni antički grad, koji je Unesko svrstao u svetsku kulturnu baštinu i čije su delove ekstremisti ranije razorili.

Direktor Antikviteta i muzeja u Siriji Mamun Abdulkarim rekao je za Frans Pres da nema informacije o ruskim napadima na antički grad Palmiru.

Rusko ministarstvo odbrane je naglasilo da su piloti pazili da ne pogode arheološka nalazišta drevnog grada Palmire.

Islamska država je zauzela Palmiru 21. maja i od tada je uništila velike delove tog čuvenog arheološkog nalazišta.

Rusko ministarstvo je navelo da su ruski avioni imali 121 nalet u poslednja dva dana i pogodili ciljeve u provincijama Hama, Homs, Latakija, Alep, Raka i u oblasti oko Damaska.

Ministarstvo je navelo da je u predgradju Alepa uništen kamp u kome su se pripremali ekstremistički borci iz inostranstva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.